Borakadémia és új szakok

2019, április 23 - 13:00
A karok, köznevelési intézmények, központi egységek belső költségvetése mellett egy új egyetemi kitüntetés, a Klebelsberg Kunó-díj alapításáról is dön

A hazai vakcinagyártás újraindításához kapcsolódó oltóanyag félüzem után a Debreceni Egyetem újabb nagy programja, a borvidék fellendítését, a borok értékének növelését szolgáló Mádi Bor Akadémia létrehozásának mintegy 4 milliárd forintos támogatásáról jelent meg határozat a Magyar Közlönyben – jelentette be Szilvássy Zoltán rektor a Debreceni Egyetem Szenátusának április 19-ei ülésén. Az egyetemi vezető hozzátette: a programhoz kapcsolódóan létre kell hozni egy új szervezeti egységet, egy működést szolgáló mátrixot, amely koordinálja majd az egyre nagyobb területet lefedő tevékenységet, ugyanis már több környékbeli település is jelezte csatlakozási szándékát a projekthez.

A rektor beszámolójában kiemelte, hogy az intézmény nagyon jó visszajelzéseket kapott az április első hetében rendezett kancellári konferenciáról, amelyen mások mellett Palkovics László oktatásért felelős államtitkár tartott előadást az ágazat előtt álló kihívásokról.

Bács Zoltán kancellár a mádi borakadémia kapcsán megjegyezte, hogy a beruházás az orvos- és egészségtudományi, helytörténeti, talajtani, agrometeorológiai kutatások és szolgáltatások mellett az egyetem turizmushoz, vendéglátás okatásához kötődő tevékenységére is hatással lesz, mivel az intézmény vagyonkezelésébe kap két szálláshelyként is működő ingatlant: a Borsay-kastélyt és a Grossmann házat.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.