Címlap

Termőhelyek megjelenítése

A Mádi Kör magára vállalta a termőhelyek megjelenítéséhez szükséges szabályrendszer kidolgozását. Az uniós csatlakozástól létezik a borvidéki termékleírás Tokaj OEM jelöléssel. Ez önmagában nem ad lehetőséget a borvidéken belüli egyediségek kiemelésre. Azért van szükség további helyi szabályozásra, mert azonos karaktert biztosan nem lehet mindenhol megjeleníteni, másrészt a termőhelyek egyedisége alacsony hozamok mellett mutatkozik meg (ez növeli a bor árát). A borvidék felülete ahhoz kicsi, hogy a „tömeggel” versenyezzen, de ahhoz meg nagy, hogy mindenhol egységes árak legyenek.

A Kör tagjai ezt a szabályozást saját területeik művelésekor már több mint tíz éve alkalmazzák. A 2017. év elejére a Mádi Kör véglegesítette az általa elképzelt és alkalmazott szabályzatot, majd a 2100 tagot számláló Mád Hegyközség elé terjesztette. A közösségi egyeztetés után a tagok egyhangú szavazattal fogadták el. Ahhoz hogy ez véglegesen bekerüljön a Tokaji termékleírás kiegészítő szabályaként, ahhoz a borvidék többi hegyközségének is véleményeznie kell, majd ezt követően tudja elfogadni a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa. Jelenleg a javaslat „társadalmasítása” folyik, és ez után fog döntésre a Tanács elé kerülni.

Frissítés dátuma: 2019.06.03.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.