A szőlőben gőzerővel folyik a munka Mádon is

2020, április 22 - 09:30
A szőlőben gőzerővel folyik a munka. A növények intenzíven fakadnak és a hajtások helyenként már kis leveles állapotban vannak.

Szőlőmunka MádonBihari Ákos borásztól (MAD WINE) kaptunk egy kis tájékoztatót mi zajlik jelenleg Mádon:
A szőlőben gőzerővel folyik a munka. A növények intenzíven fakadnak és a hajtások helyenként már kis leveles állapotban vannak. Ilyenkor már megkezdjük a hajtások válogatását, hogy szellős és egészséges lombfalat kapjunk a későbbiekben. Az időben elvégzett válogatás nagyban megkönnyíti a nyári zöldmunkákat.

A jövő évi telepítésekre is készülünk. Megkezdtük a tavaszi szántásokat, ami előtt leszedtük a sok-sok követ. A talaj nagyon száraz, de egyelőre még tudunk benne dolgozni.

Az ültetvények támberenezéseinek javítása szintén a tavaszi nagy munkák része. Az esetleges kitört oszlopokat kicseréljük, a huzalokat megfeszítjük, a kiesett huzaltartó szögeket pótoljuk.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.