A szőlő metszésének új, innovatív megközelítése különböző művelésmódokban
A szőlő metszésének új, innovatív megközelítése különböző művelésmódokban
Elmélet és gyakorlat a Simonit& Sirch olasz tanácsadó cég előadásában.
Házigazda: DE Mádi Bor Akadémia
Helyszín: Mádi Bor Akadémia oktató központ , Borsay kastély
Terepi gyakorlatok helyszínei: Disznókő borászat, a Zsirai, a Szepsy, valamint a Sauska pincészet szőlőültevényei Mádon
Időpontja: 2021 február 15-17
Nagyon örülünk annak, hogy a Debreceni Egyetem Mádi Bor Akadémiájának sikerült elhoznia Mádra ezt a 3 napos szőlő metszés kurzust. A téma világhírű szakértője az olasz Simonit & Sirch szaktanácsadó cég, amely Olaszországon kívül ma már jelen van a világ számos nagy borvidékén, úgymint Franciaországban Burgundiában, Bordeauxban, Champagne-ban a pezsgő hazájában. Európában még Spanyolországban, Portugáliában, Németországban, Ausztriában is tartanak kurzusokat. De ugyanígy jelen vannak az Új-Világban, Dél -Amerikában, Chilében, Argentínában, Dél Afrikában, Ausztráliában, Kaliforniában a Napa völgyben és Sonoma vidékén.
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szaktanácsadó teamnek egyetlen nem olasz tagja, egy magyar szakember: Fendrik Zsóka személyében. Ez a törékeny hölgy mesterien bánik a metszőollóval, bámulatosan ismeri föl a növényekben rejlő lehetőségeket. A világ egyébként úgy ismeri őket, mint Wine Master Prunners, azaz ők mind mesterei a szőlőmetszésnek.