Címlap

A szőlő metszésének új, innovatív megközelítése különböző művelésmódokban

2021, február 17 - 09:15
A szőlő metszésének új, innovatív megközelítése különböző művelésmódokban

 

A szőlő metszésének új, innovatív megközelítése különböző művelésmódokban

Elmélet és gyakorlat a Simonit& Sirch olasz tanácsadó cég előadásában.

Házigazda: DE Mádi Bor Akadémia

Helyszín: Mádi Bor Akadémia oktató központ , Borsay kastély

Terepi gyakorlatok helyszínei: Disznókő borászat, a Zsirai, a Szepsy, valamint a Sauska pincészet szőlőültevényei Mádon

Időpontja: 2021 február 15-17

Nagyon örülünk annak, hogy a Debreceni Egyetem Mádi Bor Akadémiájának sikerült elhoznia Mádra ezt a 3 napos szőlő metszés kurzust.  A téma világhírű szakértője az olasz Simonit & Sirch szaktanácsadó cég, amely Olaszországon kívül ma már jelen van a világ számos nagy borvidékén, úgymint Franciaországban Burgundiában, Bordeauxban, Champagne-ban a pezsgő hazájában. Európában még Spanyolországban, Portugáliában, Németországban, Ausztriában is tartanak kurzusokat. De ugyanígy jelen vannak az Új-Világban, Dél -Amerikában, Chilében,  Argentínában, Dél Afrikában, Ausztráliában, Kaliforniában a Napa völgyben és Sonoma vidékén.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szaktanácsadó teamnek egyetlen nem olasz tagja, egy magyar szakember: Fendrik Zsóka személyében. Ez a törékeny hölgy mesterien bánik a metszőollóval, bámulatosan ismeri föl a növényekben rejlő lehetőségeket.  A világ egyébként úgy ismeri őket, mint Wine Master Prunners, azaz ők mind mesterei a szőlőmetszésnek.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.