Címlap

2020 őszén megnyitotta kapuit a Mádi Bor Akadémia

2021, január 10 - 09:00
2020 őszén megnyitotta kapuit a Mádi Bor Akadémia

2020 őszén megnyitotta kapuit a Mádi Bor Akadémia

 

„ 2020 őszén megnyitotta kapuit a Mádi Bor Akadémia!

A már javában folyó kutatási munkák mellet ebben az időszakban a figyelem középpontjába a termelők kerültek. Klasszikus- és műszeres analitikai módszerekkel vizsgáltuk mustjaikat, erjedő tételeiket, majd az új borokat.

Klasszikus méréseinknél leginkább a titrimetriára támaszkodtunk. A minták cukor-, kén- és savtartalmát határoztuk meg ilyen módszerekkel. Nagy segítséget jelentett méréseink során az FTIR elven működő WineScann boranalizáló készülék, mellyel szinte pillanatokra csökken a mérési idő.

Az elmúlt szüreti időszakban több száz tételt kaptunk megbízóinktól, melyekhez közel 10.000 eredményt szolgáltattunk.

Szeretnénk, ha ebben az évben is folytatódna közös munkánk a termelőkkel, borászatokkal. Bízunk benne, hogy partnerkörünk új tagokkal bővül majd 2021-ben.”


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.