Címlap

Jó Éjszakát Mád

2022, június 3 - 10:15
Jó éjszakát Mád!

Kultúra, festészet, költészet a Jó éjszakát Mád! programjában:

Borsay kastély:

Június 17 (péntek)

16 óra:

Vallás és építészet - értékek és hagyomány a nemzet jövőképében, beszélgetés Frank Mariannával (Mádi Zsinagóga), Kovács Zsolt Leventével (Vizsolyi Református Egyházközösség) és Fábián Rigó Tamással (Mád fő építészével).

17 óra:

Kötetlen beszélgetés Bérczesi Róbert zenész, dalszövegíróval a Borsay kastély udvarában, alkotásról, borokról, múzsákról. Társ vendégek: Pelle László, (Pelle pincészet) és Zsirai Kata (Zsirai Pincészet)

Mindeközben:

Rácz Lili absztrakt festményeinek kiállítása a Borsay kastélyban.

-Szerencsésnek mondhatom magam, hogy oly sok lehetőségem volt az évek alatt a művészetekkel való találkozásra: tanultam művészettörténetet, hegedültem, dolgoztam színházban, majd elmélyedtem a festészet gyönyörű világában.

Szepsy Kinga festményei szintén a Borsay kastélyban kerülnek kiállításra, levelek üzenete címmel.

Demetervin Pincészetnél:

Június 17 (péntek) 18:00 óra

" A művészet célja a mindennapi élet porának lemosása a lelkünkről...."

Visszatérő vendégként, a mádi Demetervin Pincegalériában,  „Fák, újra gondolva” címmel mutatja be legújabb alkotásait, Csomortáni Gál László MMA ösztöndíjas képzőművész.

Mád Hill Pincészet:

Június 18 (szombat) 15:00 óra

Szendrey Zsolt „SZASZA” zenész-festőművész (Action, Sex Action zenekar)

„A rajz olyan, mint a szájharmonikázás: a szükséges eszköz bármikor előhúzható a zsebből.”

Beszélgetés a zene színeiről, és a festmények dallamáról.

Borsay kastély

Június 18 (szombat) 18 óra

Konyári Mónika költő:

„Számomra a költészet: csodák és háborúk, emelkedők és lejtők, teljes pillanatok és befejezetlen gondolatok, melyek időnként láthatóvá válnak.”

Beszélgetés egy fiatal kortárs költővel, szerelemről, napfényről, borokról. Beszélgetőtárs: Szepsy Kinga festő és Nemes András zenész, dalszövegíró.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.