2020 őszén megnyitotta kapuit a Mádi Bor Akadémia
„ 2020 őszén megnyitotta kapuit a Mádi Bor Akadémia!
A már javában folyó kutatási munkák mellet ebben az időszakban a figyelem középpontjába a termelők kerültek. Klasszikus- és műszeres analitikai módszerekkel vizsgáltuk mustjaikat, erjedő tételeiket, majd az új borokat.
Klasszikus méréseinknél leginkább a titrimetriára támaszkodtunk. A minták cukor-, kén- és savtartalmát határoztuk meg ilyen módszerekkel. Nagy segítséget jelentett méréseink során az FTIR elven működő WineScann boranalizáló készülék, mellyel szinte pillanatokra csökken a mérési idő.
Az elmúlt szüreti időszakban több száz tételt kaptunk megbízóinktól, melyekhez közel 10.000 eredményt szolgáltattunk.
Szeretnénk, ha ebben az évben is folytatódna közös munkánk a termelőkkel, borászatokkal. Bízunk benne, hogy partnerkörünk új tagokkal bővül majd 2021-ben.”